Повернувся додому український капітан, якого п'ять років утримували на Шрі-Ланці

Гаврилова звинувачували у незаконному ввезенні зброї в країну
Повернувся додому український капітан, якого п'ять років утримували на Шрі-Ланці
Корабель Фото: Pexels
4 Червня 2021, 14:59
читать на русском

До Одеси повернувся капітан судна Avant Garde Геннадія Гаврилова, якого 5 років утримували на Шрі-Ланці через обвинувачення у незаконному ввезені зброї.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Твіттері.

Допис Кулеби у Твіттері

Вітаю з поверненням додому українського капітана судна Avant Garde Геннадія Гаврилова, якого з 2016 року утримували на Шрі-Ланці за безпідставними звинуваченнями. Дипломати були поруч і боролися за звільнення. Наприкінці травня суд нарешті його виправдав. Нині він вже в Одесі, - написав міністр.

Нагадаємо, Геннадій Гаврилов керував судном Avant Garde, яке знаходилося в управлінні компанії Шрі-Ланки й було задіяно в забезпеченні безпеки на морі та запобігання нападам піратів.

У жовтні 2015 го року судно знаходилося на якорі поза територіальними водами Шрі-Ланки за вказівкою компанії-оператора судна. Гаврилов очікував дозволу на захід у порт, але Avant Garde був затриманий і примусово заведений в територіальні води Шрі-Ланки. Судно поставили на стоянку в порту, а Гаврилов залишився на борту.

23 червня 2016 року український капітан був заарештований за незаконне ввезення зброї в країну. З тих пір йому не дозволяли залишати територію держави, довгий час не пред'являючи жодних звинувачень.

Читайте також