В Україні встановили технічні показники якості мобільного інтернету

Це покращить мережу в містах та селах
В Україні встановили технічні показники якості мобільного інтернету
Мобільний телефон (Фото: Pexels)
8 Жовтня 2021, 16:58
читать на русском

В Україні вперше встановили технічні показники якості мобільного інтернету.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

Зазначається, що чіткі вимоги спонукатимуть операторів покращити мережу в містах та селах, адже кожен українець за будь-яких умов може розраховувати на мінімально допустимий, але якісний рівень мобільного зв'язку, навіть на околиці міста.

Відтепер швидкість завантаження файлів для користувача буде не менше 2 мегабіт на секунду, а їх відправки - не менше 0,5 мегабітів на секунду.

Розвиваємо мережу 4G в Україні. Чіткі показники якості мобільного зв'язку допоможуть операторам поліпшити покриття в селах і містах. І зробити так, щоб більше не було ситуацій, коли потрібно шукати місце з нормальним Інтернетом, - повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

У вересні 2020 року Уряд прийняв "План заходів з підвищення якості послуг мобільного зв'язку на 2020-2022 роки", щоб вирівняти вимоги для операторів за якістю. Нові показники гарантують мінімально необхідну якість зв'язку. Мобільним операторам необхідно доналаштувати мережу так, щоб вони надавали мобільні послуги згідно з цими вимогами у всіх покритих населених пунктах.

Нагадаємо, що у Міністерстві цифрової трансформації України відзвітували про те, що швидкісний інтернет 4G тепер є на 45 з 46 підземних станціях київського метро та в тунелях між ними.

Читайте також

1