В Україні залишаться "червоні" зони карантину - Немчінов

По всій країні введені обмеження на рівні "помаранчевої" зони
Головне
В Україні залишаться "червоні" зони карантину - Немчінов
Олег Немчінов Фото: facebook.com
17 Листопада 2020, 10:27
читать на русском

Наразі на території всієї країни запроваджено "помаранчевий" режим карантину. Але на кількох територіях залишаться "червоні" зони.

Про це міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

За його словами, зараз по всій країні введені обмеження на рівні "помаранчевої" зони.

Крім того, ніхто не відміняв "червоних" зон, де обмеження будуть великими. Мотивація, яка була у Міністерства охорони здоров'я - це фізичний розрив ланцюжка захворюваності, - сказав Немчінов.

Також він додав, що на позаминулому тижні залишалося кілька адміністративно-територіальних одиниць у Херсонській області, які формально були в "жовтій" зоні.

Читайте також

Нагадаємо, 16 листопада в Україні почав діяти загальнонаціональний помаранчевий рівень карантину, обмеження стали єдиними для всіх областей держави.

Згідно з встановленим помаранчевим рівнем небезпеки, в Україні заборонено:

  • масові заходи за участі понад 20 людей, заповнюваність понад 50% місць в театрах і кінотеатрах, громадському транспорті; робота дискотек, закладів харчування з організацією дозвілля, робота після 22:00 до 7:00 ресторанів і кафе; планових госпіталізацій.
  • перевезення пасажирів громадським транспортом на міських, приміських, внутрішньообласних, міжобласних маршрутах у кількості більше, ніж кількість місць для сидіння, передбачену технічною характеристикою транспортного засобу.
  • розміщення відвідувачів в закладах громадського харчування можливо лише на відстані менше ніж 2 метри між місцями для сидіння за сусідніми столиками і не більше 4 людей за столом без урахування дітей у віці до 18 років.

Рекомендується час для пенсіонерів. Він буде чинним від 10:00 до 12:00 на об'єктах торгівлі, в органах влади тощо.