В Україні почав діяти загальнонаціональний помаранчевий рівень карантину: що заборонено

Відсьогодні в Україні скасоване епідемічне зонування і адаптивний карантин
Важливо
В Україні почав діяти загальнонаціональний помаранчевий рівень карантину: що заборонено
Карантин (Фото: Flicr)
16 Листопада 2020, 09:36
читать на русском

В Україні почав діяти загальнонаціональний помаранчевий рівень карантину, обмеження стали єдиними для всіх областей держави.

Відповідне рішення розміщене на Урядовому порталі.

Згідно з встановленим помаранчевим рівнем небезпеки, в Україні заборонено:

  • масові заходи за участі понад 20 людей, заповнюваність понад 50% місць в театрах і кінотеатрах, громадському транспорті; робота дискотек, закладів харчування з організацією дозвілля, робота після 22:00 до 7:00 ресторанів і кафе; планових госпіталізацій.
  • перевезення пасажирів громадським транспортом на міських, приміських, внутрішньообласних, міжобласних маршрутах у кількості більше, ніж кількість місць для сидіння, передбачену технічною характеристикою транспортного засобу.
  • розміщення відвідувачів в закладах громадського харчування можливо лише на відстані менше ніж 2 метри між місцями для сидіння за сусідніми столиками і не більше 4 людей за столом без урахування дітей у віці до 18 років.

Рекомендується час для пенсіонерів. Він буде чинним від 10:00 до 12:00 на об'єктах торгівлі, в органах влади тощо.

Читайте також

Нагадаємо, 14 листопада в Україні почав діяти карантин вихідного дня, який триватиме щонайменше до кінця листопада. У цей період дозволено лише надання фінансових послуг, робота фінансових установ, діяльність інкасації, операторів поштового зв'язку, робота установ медичної та ветеринарної практики, продовольчих магазинів, діяльність АЗС та СТО.

1