В Україні запрацює реєстр пацієнтів: МОЗ розробляє механізм

МОЗ матимемо повну інформацію про призначення від лікарів та інші дані щодо кожного конкретного пацієнта
В Україні запрацює реєстр пацієнтів: МОЗ розробляє механізм
Робота за комп’ютером (фото: pexels)
9 Квітня 2021, 11:12
читать на русском

Міністерство охорони здоров’я розробляє механізм для створення всеукраїнського реєстру пацієнтів.

Про це повідомила заступниця міністра Світлана Шаталова, передає пресслужба МОЗ.

Вже найближчим часом планують ухвалити "Концепцію розвитку системи надання допомоги громадянам, що страждають на рідкісні (орфанні) захворювання, на 2020–2025 роки". Паралельно триває активна робота з затвердження плану дій для побудови системи допомоги пацієнтам із рідкісними захворюваннями.

Вперше за всю історію української медицини наша команда розробляє механізм для створення повноцінних реєстрів орфанних пацієнтів, які, до речі, будуть інтегровані в систему eHealth. Нарешті держава буде точно знати кількість українців з рідкісними захворюваннями по кожній нозології, - сказала Шаталова.

Це допоможе розуміти потреби в лікарських засобах та бачити суму коштів, яку потрібно врахувати при затвердженні бюджету. Також МОЗ матимемо повну інформацію про призначення від лікарів та інші дані щодо кожного конкретного пацієнта.

Шаталова зазначила, що кінцева мета такої роботи – отримання від лікаря зворотного зв’язку щодо результативності лікування кожного пацієнта.

Нагадаємо, що від 1 квітня 2021 року тарифи на надання медичної допомоги під час пологів зростуть до понад 10 тисяч гривень.

Читайте також

1