В Україні запрацювали нові електронні сервіси для військових і поліцейських

Водночас розпочинає роботу контактний центр із питань соціального захисту – 1536
В Україні запрацювали нові електронні сервіси для військових і поліцейських
Телефон (фото: Pexels)
7 Травня 2024, 19:48
читать на русском

Міністерство внутрішніх справ 7 травня запускає два сервіси для військовослужбовців та працівників органів системи МВС: електронний кабінет постраждалого і контактний центр з питань соціального захисту.

Про це повідомив очільник МВС Ігор Клименко, якого цитує пресслужба відомства

Перший сервіс – електронний кабінет постраждалого на сайті МВС України. Там військовослужбовці Нацгвардії, Держприкордонслужби, поліцейські, ДСНСники, які мають статус постраждалих, а також члени їхніх родин, можуть отримати доступ до своїх облікових даних та залишити запит на медичну, психологічну, юридичну допомогу.

Для цього потрібно зареєструватися в Єдиному вікні для громадян.

Водночас розпочинає роботу контактний центр із питань соціального захисту – 1536. Фахівці гарячої лінії з понеділка по суботу з 9:00 до 18:00 консультуватимуть щодо отримання психологічної, медичної та грошової допомоги, нарахування пільг, призначення пенсії тощо.

Нагадаємо, Міністерство оборони України за участі Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини створили Центральне управління захисту прав військовослужбовців. Це передбачає, фактично, створення посади військового омбудсмена.

Читайте також

1