В Україні запустили мобільний застосунок для пошуку безвісти зниклих дітей

Reunite Ukraine допомагає знайти родичів, які виїхали за межі України або були депортовані
В Україні запустили мобільний застосунок для пошуку безвісти зниклих дітей
комп’ютер Фото: ДПС
7 Квітня 2023, 21:46
читать на русском

В Україні запрацював мобільний застосунок "Возз’єднати Україну" для пошуку зниклих безвісти дітей.

Про це повідомив заступник Голови Комітету гуманітарної та інформполітики Павло Сушко у Facebook. 

Також серед функцій застосунку Reunite Ukraine — возз’єднання членів сімей ВПО, родин, які виїхали за межі України або були незаконно депортовані до рф, білорусі чи тимчасово окупованих територій України.

Як він працює:

  • Завантажте безкоштовний застосунок в App Store
  • Створіть профіль. Вкажіть інформацію про себе та свою родину, додайте фото тієї особи, яка розшукується. Чим більше даних вказуєте, тим ефективнішим буде пошук.
  • Технологія штучного інтелекту Reunite Ukraine зіставить ваші дані із даними членів вашої родини, коли вони також створять профілі.
  • У разі збігу інформації, між двома профілями працівники поліції їх перевірять.
  • Особи, дані яких збігаються в застосунку та перевірені поліцією, отримують сповіщення та дають згоду на обмін повідомленнями.

Як відомо, відтепер громадяни України можуть звертатися до Уповноваженого Верховної ради України з прав людини щодо отримання або перевірки необхідних даних про зниклих безвісти осіб, які можуть перебувати на території РФ або на тимчасово окупованих територіях України.

До Офісу омбудсмана України можна звернутись за телефоном гарячої лінії 0800-50-17-20, 044-299-74-08, або в інший спосіб, вказаний на офіційному сайті.

Нагадаємо, через повномасштабне військове вторгнення Росії в Україні деякі сім'ї військових та цивільних зіткнулися з тим, що їх рідні та близькі зникли безвісти. В Офісі Уповноваженого зі зниклих безвісти закликали родичів зниклих безвісти дотримуватися правил інформаційної безпеки в Інтернеті.

Читайте також