В Україні збанкрутував ще один банк: що буде з вкладниками

Нацбанк визнав його неплатоспроможним
В Україні збанкрутував ще один банк: що буде з вкладниками
Будівля Національного банку України (НБУ) Фото: УНІАН
15 Грудня 2020, 12:58
читать на русском

Правління Національного банку ухвалило рішення про визнання АТ "Місто Банк" неплатоспроможним у зв’язку зі зменшенням нормативів капіталу на понад 50% від мінімального встановленого рівня.

Про це повідомила пресслужба НБУ.

Зазначається, що відповідне рішення ухвалили з метою захисту інтересів вкладників та кредиторів банку.

Проблеми в банку з капіталом відбулися через втрату одного з основних активів – підприємства з перероблення сої у Херсонській області. Балансова вартість об’єкту нерухомості становила понад 271 млн грн (майже 17% від усіх активів банку). У результаті втрати об’єкту капітал банку впав нижче нормативного рівня, - повідомили в НБУ.

Читайте також

Представники НБУ повідомили, що 78% вкладників АТ "Місто Банк" (2 282 особи) отримають вклади у повному обсязі. Розмір їхніх вкладів не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму у 200 тис. грн. Клієнти із більшими вкладами отримають ту суму, яку гарантував Фонд.

Загалом можлива сума виплат гарантованої суми вкладникам на 1 листопада 2020 року становить 307,8 млн грн (60% від загальної суми вкладів фізосіб).

Голова НБУ Кирило Шевченко зазначив, що попри ситуацію з "Місто Банком", банківський сектор знаходиться у найкращому стані за всю історію. У банків сьогодні достатньо капіталу та коштів для задоволення потреб клієнтів вистачає.

Нагадаємо, що правління Національного банку ухвалило рішення залишити облікову ставку без змін - на рівні 6% річних.

1