В Україні змінять процедуру реєстрації місця проживання

Ця процедура дасть можливість скасувати штампи в паспортах
В Україні змінять процедуру реєстрації місця проживання
Паспорт
8 Лютого 2021, 09:25
читать на русском

У Міністерстві цифрової трансформації розповіли про спрощення схеми реєстрації місця проживання в Україні. Так, реєстрація стане доступною в електронному форматі.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в етері телеканалу"Україна 24".

За словами голови відомства, від 1 квітня спростять процедуру реєстрації місця проживання (прописки). На порталі можна буде заповнити невелику анкету, вказавши свою фактичну адресу. Таким чином кожен українець зможе позначити своє місце проживання.

Якщо заяву заповнюватиме власник, то підтвердження прийде автоматично, якщо ні - господареві житла на електронну пошту або в додаток прийде посилання, за допомогою якого він зможе підтвердити реєстрацію. Надалі ця процедура дасть можливість скасувати штампи в паспортах.

Читайте також

Федоров заявив, що у Мінцифрі готують законопроєкт, згідно з яким чиновники не зможуть вимагати ві українців паперові документи. Усю необхідну інформацію державні службовці добуватимуть з електронних ресурсів.

З квітня запускаємо послугу, вона буде напівдекларативна. Штамп у паспорті - ми спростимо цю процедуру, і чиновники не матимуть право вимагати цей штамп або довідку, - сказав він.

Нагадаємо, що Мінцифри запустить Національну вебплатформу центрів надання адміністративних послуг (Платформа Центрів Дія). Це покращить діяльність ЦНАП, а також допоможе громадянам отримувати зручні та якісні державні сервіси.

1