В Україні значно здешевшав буряк: аналітики назвали причини

Ціна впала в середньому на 27% у порівнянні з минулим тижнем
В Україні значно здешевшав буряк: аналітики назвали причини
Буряк / Фото: Pexels
28 Липня 2022, 14:26
читать на русском

В Україні вже другий тиждень поспіль знижуються відпускні ціни на столовий буряк.

Про це повідомили аналітики платформи EastFruit.

Зазначається, що на цей час основні продажі столових буряків ведуться по 12-16 грн/кг ($0,33-0,44/кг), що в середньому на 27% дешевше, ніж тижнем раніше.

Повідомляється, що чергове зниження відпускних цін у даному сегменті галузеві експерти пов'язують із перенасиченням ринку цією продукцією.

Також аналітики додають, що на сьогодні відзначають суттєве зниження попиту на буряки, тоді як збирання цього коренеплоду практично у всіх регіонах країни ведеться досить активно. У таких умовах виробники змушені йти на поступки покупцям та знижувати відпускні ціни.

Однак варто зазначити, що, незважаючи на те, що ціна на столові буряки в Україні знижується другий тиждень поспіль, вони ще значно вищі за рівень минулого року. Зокрема, наприкінці липня 2021 року цей коренеплід на українському ринку коштував у середньому в 1,6 раза дешевше, ніж сьогодні, - наголосили експерти.

Нагадаємо, що директор Центру економічної стратегії Гліб Вишлінський прогнозує зростання цін на продукти та послуги до кінця 2022 року ще на 10-15%.

Читайте також