В Україні знеструмлено понад 200 населених пунктів: синоптики знов попередили про негоду

Негода наробила лиха у шести областях України
В Україні знеструмлено понад 200 населених пунктів: синоптики знов попередили про негоду
Мокрий сніг (Фото: pexels)
25 Грудня 2020, 12:57
читать на русском

В Україні в результаті налипання мокрого снігу та сильних поривів вітру знеструмлені 214 населених пунктів в шести областях.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Зокрема, без світла залишилися 76 населених пунктів у Полтавській області, 73 — в Чернігівській, 25 — у Сумській, по 16 — у Київській та Кіровоградській і 8 — у Житомирській.

До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго.

Синоптики та рятувальники попереджають, що сьогодні, 25 грудня, негода охопить південь та схід нашої держави.

У східній та північно-східній частині країни очікується значний сніг та мокрий сніг, налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця; у східних та південно-східних областях пориви вітру 15-20 м/с. У цих областях оголошено штормове попередження (І рівень небезпечності, жовтий).

Рятувальники наголосили, що погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць.

Читайте також

Нагадаємо, 23 грудня в Україні через ускладнення погодних умов сталася понад тисяча дорожньо-транспортних пригод, в яких 13 людей загинуло. Правоохоронці отримали 56 повідомлень про аварії із загиблими або постраждалими.

На території України зафіксували вже 1049 аварій, в результаті яких 13 людей загинули та 64 були травмовані, - йдеться у повідомленні правоохоронців.

У Києві минулої доби негода спричинила 278 автомобільних аварій. В результаті трьох аварій постраждали три людини.

У Міністерстві внутрішніх справ дали рекомендації водіям у зв'язку з ожеледицею на дорогах та попереджають про можливі порушення в русі транспорту через негоду. Водіїв закликали дотримуватися правила безпечного водіння, щоб уникнути трагедій на дорогах.