В Україні з'явиться новий вид державної служби: рішення Ради

Підтримали законопроєкт 301 депутат
В Україні з'явиться новий вид державної служби: рішення Ради
Фото: УНІАН
28 Січня 2021, 13:54
читать на русском

Верховна Рада України ухвалила проєкт закону №4530 "Про парламентську службу". Законопроєктом пропонується визначити особливості правового регулювання парламентської служби та правового статусу парламентських службовців. Тобто в Україні з'явиться ще один вид державної служби.

Про це повідомило інформаційне управління апарату Верховної Ради України. Відповідне рішення депутати ухвалили на засіданні у четвер, 28 січня. Підтримали законопроєкт 301 депутат.

Законопроєктом пропонується визначити поняття "парламентська служба" Так, це служба особливого характеру, яка полягає у професійній діяльності парламентських службовців, пов’язаній з правовим, науково-експертним, дослідницько-аналітичним, документальним, організаційним, інформаційним, фінансовим, матеріально-технічним та іншим забезпеченням діяльності Верховної Ради України як єдиного органу законодавчої влади в Україні та її органів, народних депутатів України та депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України.

Читайте також

Проєкт закону складається із десяти розділів, у яких визначаються:

  • загальні засади діяльності парламентської служби,
  • складові системи її управління,
  • особливості вступу на парламентську службу,
  • особливосты службової кар’єри та дисциплінарної відповідальності парламентських державних службовців,
  • питання фінансового забезпечення діяльності парламентської служби,
  • особливості парламентської патронатної служби,
  • особливості службової діяльності парламентських працівників.

Нагадаємо, що Верховна Рада України направила на повторне перше читання законопроєкт про діяльність Конституційного суду №4533.