В Україні з'являться нові дорожні знаки - фото

Укравтодор обіцяє встановити їх з 1 листопада
В Україні з'являться нові дорожні знаки - фото
Дорожній знак Фото: Рexels
5 Червня 2021, 07:03
читать на русском

Восени цього року на автошляхах України встановлять нові дорожні знаки, які оновлять у відповідності до Конвенції про дорожні знаки та сигнали.

Про це повідомляє "Укравтодор".

За даними Державного агентства автомобільних доріг України, зміниться також зображення дорожніх знаків.

Будуть внесені зміни до зображень знаків відповідно до змін нормативно-правових актів. Будуть запроваджені нові дорожні знаки "Автозаправні/Електрозарядні станції", таблички "Місце для зарядки електромобілів", "Платна дорога" та "Кінець платної дороги".

дорожні знаки Фото: Укравтодор

Стандарт доповнено знаками щодо прикордонної смуги відповідно до постанови КМУ від 9 листопада 2016 р. № 790, а також доповнено графічними матеріалами для уникнення неоднозначного трактування принципу встановлення та застосування кількох дорожніх знаків на одній опорі, - йдеться у повідомленні.

дорожні знаки Фото: Укравтодор

Крім цього додано новий розділ де вказано, як розміщувати знаки на щитах та фонових щитах та введено окремий дорожній знак для позначення діагональних пішохідних переходів на перехрестях. Зміни торкнуться і велоінфраструктури, ДСТУ доповнено новими знаками і табличками до дорожніх знаків, які регулюють рух велосипедистів, повідомляє "Укравтодор".

Також змінено знаки індивідуального проєктування - буде інакший шрифт, форма стрілок та введено символи для позначення центру населеного пункту, річки.

Зміни набувають чинності з 1 листопада 2021 року.

Читайте також

1