В Україну найближчими днями повертаються морози - Укргідрометцентр

Місцями очікуються дощі з мокрим снігом
В Україну найближчими днями повертаються морози - Укргідрометцентр
Погода, зима
5 Березня 2024, 15:38
читать на русском

Сьогодні, 5 березня, в Україні можливі місцями дощі, вдень термометри покажуть до 10° тепла, а на півдні - і до 16° тепла. А ось найближчими днями відчутно похолоднішає.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

За даними Укргідрометцентру, 6-7 березня на заході країни, вдень 6 березня і в північних та центральних областях, 7 березня у південній частині місцями невеликий дощ (вночі з мокрим снігом), на решті території без опадів.

Вітер південно-східний з переходом на північно-східний 5-10 м/с.

Температура 6 березня вночі від 3° тепла до 3° морозу, 7 березня  0-7° морозу; у південній частині та на Закарпатті 11-16°, вдень 6-7 березня в Україні 0-8° тепла.

Нагадаємо, лютий 2024 року став рекордно теплим за увесь період спостережень, причому із суттєвим відривом від попередніх аномально теплих років. Тенденція стабільного тепла, судячи з усього, збережеться і у березні. Чисельні методи довгострокового прогнозування вказують на переважання на більшій частині Європи погодних процесів антициклонального характеру.

Середня місячна температура в березні 2024 року прогнозується в межах 1-7 градусів тепла. Це на 1-2 градусів вище за норму.

Читайте також

1