В Україну повернулася зима: прогноз погоди на 29 березня

Українців попереджають про штормовий вітер та ожеледицю на дорогах
В Україну повернулася зима: прогноз погоди на 29 березня
Сніг у квітні (Фото: picabu)
29 Березня 2023, 08:24
читать на русском

29 березня в Україні продовжить вирувати зима. Зокрема, місцями очікується сніг та дощ, сильний вітер та ожеледиця.

Про це повідомляє  Укргідрометцентр.

В Україні 29 березня буде хмарно. У північних, вночі і в західних та центральних областях невеликий мокрий сніг (вночі на крайній півночі помірний), у східних областях опади переважно у вигляді дощу (вдень невеликі), на решті території без істотних опадів.

На дорогах, крім півдня та сходу, місцями ожеледиця. Вітер переважно північно-західний, 7-12 м/с, вночі та вранці в Україні, крім східної частини, пориви 15-20 м/с.

Температура повітря вночі в західних, Житомирській, Київській, Вінницькій та Черкаській областях 0-5° морозу, на решті території від 3° тепла до 2° морозу, в Донецькій та Луганській 1-6° тепла.

Вдень 0-5° тепла, на Закарпатті та у південно-східній частині 3-8° тепла. У Карпатах вночі 7-12° морозу, вдень 2-7° морозу.

У Києві очікується зниження температури та пориви вітру. Також можливий мокрий сніг та ожеледиця. Про це повідомляє  КМДА.

Вночі та вранці синоптики прогнозують пориви вітру 15-20 м/с. Вночі очікується помірний, а вдень невеликий мокрий сніг. На дорогах місцями можлива ожеледиця. Температура вночі прогнозується на рівні 1-3° морозу, вдень 0-2° тепла.

Водіїв закликають бути обачними на дорогах, не перевищувати швидкість та дотримуватись безпечної дистанції.

Окрім того, під час сильного вітру киянам радять триматися подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев та не паркувати поряд із ними автомобілі.

Нагадаємо, у квітні 2023 року середня місячна температура в Україні прогнозується в межах від 9 до 13 тепла. Це на 1-1,5 градуса вище за норму.

1