В Україну прибули 800 тисяч доз вакцини AstraZeneca від коронавірусу

Частина вакцин піде на повторне щеплення українців
Важливо
В Україну прибули 800 тисяч доз вакцини AstraZeneca від коронавірусу
Вакцина Фото: Maksim Goncharenok з Pexels
19 Серпня 2021, 14:56
читать на русском

Україна отримала від Греції, Польщі та Литви майже 800 тисяч доз вакцини AstraZeneca від коронавірусу.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я у Facebook.

16 серпня 2021 року Україна отримала 100 000 доз вакцини AstraZeneca від уряду Греції, а 18 серпня – 650 400 доз цієї ж вакцини від Польщі та 46 000 доз від Литви як гуманітарну допомогу, - йдеться у повідомленні

Зазначається, що частина вакцини з цих поставок піде на щеплення тих, хто повинен отримати другу дозу AstraZeneca, решту розподілять між центрами вакцинації та пунктами щеплень.

Довідково. AstraZeneca - це векторна вакцина проти COVID-19, яку виробляють в ЄС, Великобританії, Південній Кореї та Індії. Європейська має назву Vaxzevria, корейська - AstraZeneca-SKBio, індійська - Covishield.

Вакцини AstraZeneca, вироблені на різних майданчиках, є взаємозамінними. Якщо перше щеплення ви отримали вакциною одного виробника, то другу дозу можна отримати цією ж вакциною будь-якої іншої країни виробництва.

Згідно із дослідженням, вакцина AstraZeneca з ефективністю 92% запобігає госпіталізації та смерті від хвороби, викликаної новим небезпечним штамом "Дельта".

Нагадаємо, що лікар-імунолог Федір Лапій розповів, які реакції найчастіше можуть спостерігатись після вакцинації від коронавірусу.

Читайте також