В Укргідрометцентрі повідомили про сильне похолодання найближчими вихідними

Проте, уже від понеділка, 9 жовтня, до України повернеться тепло
В Укргідрометцентрі повідомили про сильне похолодання найближчими вихідними
Осінь, погода Фото: Pexels
4 Жовтня 2023, 15:29
читать на русском

Незабаром в Україні очікується похолодання, але воно буде короткочасним.

Про це в коментарі NV розказала синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха.

"Наступне відчутне зниження температури буде 7-го жовтня, тобто на вихідні. 7−8 вже вночі навіть +4…+10 по всій території України, а вдень всього +10…+16", - спрогнозувала вона.

За словами синоптика, це будуть найпрохолодніші дні найближчим часом.

За її даними, на вихідних переважатиме похмура погода, можливе навіть утворення циклону 8 числа з північного заходу, тому надійде прохолода, можливо також посилення вітру. "Справжня осінь", каже синоптик.

"Але потім, 9-10 жовтня, на наступний тиждень знов таки вже переважно без опадів. Тобто знову буде певне підвищення температури повітря. Знову на нашу територію буде впливати поле високого тиску, антициклон, який забезпечить більш спокійну погоду без опадів", - розказала вона.

Також, за її даними, на цьому тижні можливе настання метеорологічної осені в Україні.

"Зрештою, очікуємо на настання метеорологічної осені. Швидше за все, до кінця цього тижня якраз і буде цей перехід", - каже Наталія Птуха.

Про похолодання на цьому тижні каже й синоптик Ігор Кібальчич. За його даними, у неділю температура по всій Україні вдень знизиться до +7°…+12°, вночі буде +2°...+7°, а у західних областях місцями заморозки -3°...0°.

Нагадаємо, жовтень 2023 в Україні очікується помірно теплим та з невеликою кількістю опадів. З початком місяця температура знизиться, у другій декаді стане ще холодніше - вночі будуть заморозки. У третій декаді місяця температура трохи підвищиться та збільшиться ймовірність опадів.

Читайте також

1