В Укрзалізниці розповіли, скількох людей вдалося вивезти з передової медпотягом

Нині медпоїзд вирушив у 26-й рейс
В Укрзалізниці розповіли, скількох людей вдалося вивезти з передової медпотягом
Медпотяг, фото МОЗ
15 Червня 2022, 15:46
читать на русском

За два місяці курсування медичного потяга Укрзалізниці з передової вдалося врятувати 690 поранених і хворих жителів Донбасу, також 248 членів їхніх родин. Окремим рейсом вивезли 78 сиріт.

Про це повідомили в Укрзалізниці в Telegram.

Медичними поїздами Укрзалізниці та незалежної міжнародної медичної організації Medecins Sans Frontieres ("Лікарі без кордонів") за два місяці курсування врятовано 690 поранених та хворих жителів Донбасу та 248 членів їхніх родин. Окремий рейс було присвячено порятунку 78 сиріт, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що нині медпоїзд вирушив у свій 26-й рейс. Маршрути та зупинки поїзда тримаються в секреті з міркувань безпеки медиків та евакуйованих.

Додали, що 8-вагонний поїзд являє собою переобладнаний колійний шпиталь з окремим вагоном інтенсивної терапії, апаратом УЗД, дюжиною кисневих концентраторів, дефібриляторами, кардіомоніторинговою системою та інфузійними помпами.

Нагадаємо, наприкінці квітня почав курсувати медичний потяг, який евакуйовуватиме хворих, поранених і травмованих людей із "гарячих" областей.