В уряді встановили нову граничну вартість бензину та дизельного палива для АЗС

Востаннє ці дані оновлювались наприкінці листопада
Важливо
В уряді встановили нову граничну вартість бензину та дизельного палива для АЗС
АЗС (фото: УНІАН)
2 Грудня 2021, 13:55
читать на русском

Міністерство економіки України встановило нову граничну вартість бензину та дизельного пального, від якої українські АЗС можуть робити націнку.

Про це повідомила пресслужба відомства.

Зазначається, що середні розрахунки ціни для бензину наразі становлять 25,88 грн за літр, для дизельного пального - 23,27 грн за літр. Тобто середня вартість цих видів пального зменшилась на 1,27 грн/літр - для бензину та на 0,56 коп./літр - для дизельного пального відповідно, пише ТСН.ua.

З врахування граничних торговельних націнок максимальна ціна на "звичайний" бензин в роздрібних мережах не повинна перевищувати 30,88 грн/л, на "звичайне" дизпальне - 30,27 грн/л.

Згідно з рішеннями Мінекономіки, середня ціна на літр бензину та ДП має встановлюватися щомісяця - 3, 13 та 23 числа. Але востаннє ці дані оновлювались наприкінці листопада.

Крім того, нещодавно Кабінет міністрів вніс зміни до формули розрахунку середньої ціни. Зокрема до неї додали логістичні та інші витрати мереж АЗС в розмірі 27 дол./т або плюс 66 коп./л (з ПДВ) до вартості бензину і 73 коп./л (з ПДВ) - до ДП. Відповідні зміни внесли до урядової постанови №1236 від 9 грудня 2020 року.

Згідно з новою редакцією документа, на період дії карантину встановлені граничні рівні торговельної надбавки до середньої ціни дизельного пального (не вище 7 грн/літр) і бензину (не вище 5 грн/літр).

Нагадаємо, що у жовтні гранична вартість бензину становила 26,50 грн за літр, дизельного палива - 23,23 грн за літр.

Читайте також

1