В Японії активізувався вулкан: падають величезні камені

Житловий район розташований за 4 кілометри від кратера
В Японії активізувався вулкан: падають величезні камені
Вулкан в Японії фото: NHK
28 Грудня 2020, 11:02
читать на русском
У Японії на острові у південно-західній префектурі Кагосіма сталося виверження вулкана, в результаті чого величезні камені падали на відстані до 1,3 кілометра.

Про це повідомило метеорологічне управління Японії, передає NHK.

Зазначається, що виверження відбулося на острові Суваноседзіма приблизно о 2 годині 48 хвилин.

Відомство підвищило рівень вулканічної тривоги з другого до третього за своєю п'ятирівневою шкалою.

В результаті виверження великі камені падали на відстані до 1,3 кілометра на південний схід від кратера Отаке, - заявив представник метеорологічного управління.

Житловий район на острові розташований приблизно за 4 кілометри від кратера. Місцева влада заявила, що на острові проживає 81 особа.

Читайте також

Представник метеорологічного управління попередив про небезпеку падіння великих каменів у радіусі приблизно 2 кілометри від кратера. Він також закликав населення вживати додаткових заходів обережності щодо вулканічного попелу і маленьких каменів, принесених вітром.

Нагадаємо, що в Італії на острові Сицилія активізувався найбільший вулкан Європи Етна. Він випустив величезний стовп попелу із потоками лави на прилеглу територію.

Початкова інтенсивність вибуху зросла від середньої до високої, потоки лави часом вистрілювали в небо на 100 метрів, тоді як шлейфи попелу сягали п’яти кілометрів.

1