Вадим Гутцайт став новим головою НОК України

Важно
На цій посаді Гутцайт змінив Сергія Бубку
Важно
18 Листопада, 12:19

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт здобув перемогу на виборах президента Національного Олімпійського комітету України та змінив на посаді Сергія Бубку.

Про це повідомила асоціація спортивних журналістів у Телеграм.

Згідно з результатами виборів, які відбулися на Асамблеї НОК України, Гутцайт отримав 123 із 147 голосів членів (83,67% голосів).

Друге місце на виборах посів борець-депутат Жан Беленюк, набравши 22 голоси.

Третій претендент на посаду голови олімпійського спорту України – директор  УНІ спеціальної фізичної та бойової підготовки та реабілітації Ігор Малинський набрав лише 2 голоси.

Ще одна кандидатка на посаду президента НОК України – олімпійська чемпіонка з біатлону Олена Білосюк – за тиждень до виборів зняла свою кандидатуру на користь Беленюка.

Також на Генасамблеї НОК було обрано нових членів Національного олімпійського комітету на період 2022-2026 років. Туди увійшли Андрій Шевченко, Олександр Усик, Григорій Суркіс, Марина Бех-Романчук, Лілія Подкопаєва та інші.

Нагадаємо, національним Олімпійським комітетом України останні 17 років керував Сергій Бубка. Він уперше очолив організацію у 2005 році, замінивши на посаді Віктора Януковича. Крім посади очільника НОК України, Бубка також є першим віцепрезидентом Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій та членом Міжнародного олімпійського комітету.

Востаннє Бубку переобирали на посаду в 2018 році, терміном на 4 роки.

Читайте також