Вадим Гутцайт став новим головою НОК України

На цій посаді Гутцайт змінив Сергія Бубку
Важливо
Вадим Гутцайт став новим головою НОК України
Вадим Гутцайт (фото: facebook.com/vgytzait)
18 Листопада 2022, 12:19
читать на русском

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт здобув перемогу на виборах президента Національного Олімпійського комітету України та змінив на посаді Сергія Бубку.

Про це повідомила асоціація спортивних журналістів у Телеграм.

Згідно з результатами виборів, які відбулися на Асамблеї НОК України, Гутцайт отримав 123 із 147 голосів членів (83,67% голосів).

Друге місце на виборах посів борець-депутат Жан Беленюк, набравши 22 голоси.

Третій претендент на посаду голови олімпійського спорту України – директор  УНІ спеціальної фізичної та бойової підготовки та реабілітації Ігор Малинський набрав лише 2 голоси.

Ще одна кандидатка на посаду президента НОК України – олімпійська чемпіонка з біатлону Олена Білосюк – за тиждень до виборів зняла свою кандидатуру на користь Беленюка.

Також на Генасамблеї НОК було обрано нових членів Національного олімпійського комітету на період 2022-2026 років. Туди увійшли Андрій Шевченко, Олександр Усик, Григорій Суркіс, Марина Бех-Романчук, Лілія Подкопаєва та інші.

Нагадаємо, національним Олімпійським комітетом України останні 17 років керував Сергій Бубка. Він уперше очолив організацію у 2005 році, замінивши на посаді Віктора Януковича. Крім посади очільника НОК України, Бубка також є першим віцепрезидентом Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій та членом Міжнародного олімпійського комітету.

Востаннє Бубку переобирали на посаду в 2018 році, терміном на 4 роки.

Читайте також

1