Стали відомі усі кандидати на посаду голови Національного олімпійського комітету

Чинний очільник НОК Сергій Бубка не братиме участь у виборах
Важливо
Стали відомі усі кандидати на посаду голови Національного олімпійського комітету
НОК України
2 Листопада 2022, 16:29
читать на русском

Визначилися усі кандидати на посаду президента Національного олімпійського комітету (НОК) України.

Про це повідомляє пресслужба НОК.

Так, на посаду очільника організації балотуються чотири кандидати: Олімпійський чемпіон, борець-депутат Жан Беленюк, біатлоністка, чемпіонка світу та Олімпійських ігор Олена Білосюк, міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт, а також директор ННІ спеціальної фізичної і бойової підготовки та реабілітації Ігор Малинський.

Вибори президента НОК України відбудуться 17 листопада під час XXXVII звітно-виборної Генеральної асамблеї НОК України.

Нагадаємо, наприкінці 2022 року заплановані вибори президента Національного Олімпійського Комітету України - громадської організації, основним завданням якої є забезпечення розвитку олімпійського руху в Україні. Чинним президентом НОК України є Сергій Бубка, який очолює організацію останні 17 років.

Чинний президент НОК України Сергій Бубка уперше очолив організацію у 2005 році, замінивши на посаді Віктора Януковича. Крім посади очільника НОК України, Бубка також є першим віцепрезидентом Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій та членом Міжнародного олімпійського комітету.

Востаннє Бубку переобирали на посаду в 2018 році, терміном на 4 роки. Згідно з інформацією порталу Sport.ua, Сергій Бубка не планує переобиратися на посаду та висувати свою кандидатуру на пост президента НОК України.

Читайте також

1