Жан Беленюк візьме участь у боротьбі за посаду голови НОК України

Його ймовірним конкурентом ЗМІ називають главу Мінспорту Вадима Гутцайта
Головне
Жан Беленюк візьме участь у боротьбі за посаду голови НОК України
Жан Беленюк Фото: НОК у Фейсбуці
1 Листопада 2022, 14:26
читать на русском

Олімпійський чемпіон Токіо-2020 з греко-римської боротьби та народний депутат України Жан Беленюк візьме участь у виборах президента Національного олімпійського комітету України.

Про це повідомили у телеграм-каналі Верховної Ради України.

"Я йду на вибори президента НОК, це серйозний виклик системі! Настрій рішучий – з надією на вашу підтримку! Настав час зізнатися, що у нас багато проблем, багато голосів спортсменів і тренерів, яких ми не чуємо, багато питань без відповідей.

Ми чудово розуміємо дві основні функції НОК, які повинні бути фундаментальними: захист наших спортсменів на міжнародній арені, особливо в часи, коли вони такого захисту найбільше потребують і залучення, а також справедливого розподілу коштів між спортсменами та федераціями, коли фінансування розподіляється за принципами та правилами здорового фінансово-результативного клімату, а не чиїхось особистих переваг", — заявив Беленюк.

Нагадаємо, наприкінці 2022 року заплановані вибори президента Національного Олімпійського Комітету України - громадської організації, основним завданням якої є забезпечення розвитку олімпійського руху в Україні. Чинним президентом НОК України є Сергій Бубка, який очолює організацію останні 17 років.

Чинний президент НОК України Сергій Бубка уперше очолив організацію у 2005 році, замінивши на посаді Віктора Януковича. Крім посади очільника НОК України, Бубка також є першим віцепрезидентом Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій та членом Міжнародного олімпійського комітету.

Востаннє Бубку переобирали на посаду в 2018 році, терміном на 4 роки. Згідно з інформацією порталу Sport.ua, Сергій Бубка не планує переобиратися на посаду та висувати свою кандидатуру на пост президента НОК України.

Та попри те, що термін подачі заявок завершився 31 жовтня, НОК України відповів, що опублікує повний список претендентів у середу, 2 листопада. За інформацією ЗМІ, претендуватимуть на звання президента чинний міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт, а також народний депутат України Жан Беленюк.