Вагони-трансформери запустять у складі потягу Київ - Херсон

Купе обладнані індивідуальними системами клімат-контролю
Вагони-трансформери запустять у складі потягу Київ - Херсон
Оновлені вагони УЗ Фото: uz.gov.ua
10 Листопада 2021, 14:20
читать на русском

Укрзалізниця з 12 листопада запускає оновлені вагони-трансформери, які курсуватимуть у складі потягу № 766 Київ-Херсон.

Як повідомили в УЗ, дев’ять вагонів пройшли капітальний ремонт на потужностях АТ "Укрзалізниця".

Зазначається, що ці вагони-трансформери підходять і для довгих, і для коротких маршрутів. Вони матимуть сучасні елементи конструкції: кузов вагона, даховий кондиціонер, нові віконні блоки із склопакетами, ролетні системи для захисту від сонця.

Також у купе встановлені USB-розетки біля кожного місця, під столиками — спеціальні полички для підзарядки телефонів, купе обладнані індивідуальними системами клімат-контролю.

Це плановий капітально-відновлювальний ремонт, який коштує близько 16 млн грн, що майже вдвічі дешевше за придбання нового вагона. Середня ціна нового вагона — близько 30 млн грн, - кажуть в УЗ.

Повідомляється, що з початку 2021 року "Укрзалізниця" відновила капітально-відновлювальним ремонтом уже 16 таких вагонів. Наразі 7 з них курсують у складі поїзда № 737/738 Запоріжжя — Київ.

Нагадаємо, Укрзалізниця у рамках тендеру планує придбати 30 електропоїздів змінного струму та 30 електропоїздів постійного струму для приміських перевезень. Також буде придбано 20 електропоїздів змінного струму для регіональних маршрутів до 2026 року. Загальна сума закупівлі - понад 31,4 млрд грн.

Читайте також

1