Вакцина потребує створення нових умов - МЗС Німеччини

Та справедливого розподілу
Вакцина потребує створення нових умов - МЗС Німеччини
Вакцина (фото: Shutterstock)
12 Листопада 2020, 13:37
читать на русском

Вакцина компаній BioNTech та Pfizer проти коронавірусу може стати дієвою. Тому нині найважливіше – створити умови для широкого доступу до препарату.

Про це в межах Третього Паризького форуму миру заявив міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас.

Справедливий глобальний розподіл – критично важливий елемент. Ми повинні збільшити підтримку на користь програми прискореного доступу до інструментів боротьби з пандемією (ACT), створеної на базі Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ). І це є одним із стовпів політики Фонду глобального доступу до вакцин COVID-19 (COVAX). Ми все це робимо в рамках спільної ініціативи під керуванням Європейської комісії, - сказав Маас.

За словами глави німецького зовнішньополітичного відомства, водночас нині необхідно створити можливості посилити ВООЗ. Маас також висловив надію, що після президентських перегонів США все ж зможуть підключитися до цієї ініціативи.

Наші союзники повинні внести конкретні пропозиції щодо посилення ВООЗ. Її робота має базуватися на трьох важливих складових: стійкості, готовності до нових пандемій і самій можливість діяти під час глобальної кризи охорони здоров'я. І знову ж таки, після проведених у США президентських виборів ми, сподіваюся, зможемо цього разу покластися на наших американських друзів у цій нелегкій справі, - заявив глава німецького МЗС.

Читайте також

Міністр також наголосив на необхідності в прийнятті підходу OneHealth, що базується на розробці та реалізації програм, політики, законодавства та досліджень у рамках досягнення оптимального здоров'я людей, тварин і навколишнього середовища.

Нинішня пандемія показала нам, як тісно пов'язані між собою людське здоров'я зі станом тваринного світу і цілої планети. Ми можемо побудувати нашу роботу на принципі, який був прийнятий у рамках минулорічної конференції "Одна планета, одне здоров'я, одне майбутнє", - заявив Маас.

Цю ініціативу підтримав і глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус. Він нагадав, що понад 70% хвороб, відкритих в останні роки, пов'язані з передачею інфекцій від тварин до людини. За його словами, головні виклики охорони здоров'я - резистентність до мікробів, доступність продовольства та готовність до нових пандемій.

Нагадаємо, що виробники вакцини проти коронавірусу Pfizer та їх німецький партнер BioNTech заявили, що їхня вакцина проти COVID-19 показує значно кращі результати, ніж більшість експертів сподівалися, і на 90% ефективніша.

1