Вакцина від COVID-19 ефективна проти індійського варіанту - дослідження

Ефективність нижча, але вакцини все одно ефективні
Вакцина від COVID-19 ефективна проти індійського варіанту - дослідження
Вакцина, вакцинація (фото: pexels)
24 Травня 2021, 00:11
читать на русском

Дослідження показало, що подвійна доза вакцини проти коронавірусу майже так само ефективна проти індійського штаму коронавірусу, як і проти британського.

Як повідомляє Reuters, дослідження Public Health England показало, що вакцина Pfizer-BioNTech була ефективна на 88% проти симптоматичного захворювання, викликаного індійським варіантом B.1.617.2, через два тижні після другої дози. Це нижче в порівнянні з ефективністю у 93% проти британського штаму - B.1.1.7 Kent.

Дві дози вакцини AstraZeneca були ефективні на 60% проти індійського варіанту у порівнянні з ефективністю 66% проти британського.

Міністр охорони здоров'я Великої Британії Метт Хенкок розповів, що ці дані свідчать, що отримання обох доз вакцини є "абсолютно життєво важливим".

Я все більше впевнений, що ми йдемо по дорожній карті, тому що ці дані показують, що вакцина після двох доз працює так само ефективно (проти індійського варіанту), - зазнав він.

Нагадаємо, що вчені заявили про виявлення нового раніше невідомого науці виду коронавірусу, який може передаватися від тварин.

Читайте також