ВАКС оголосив у розшук депутатів, які проходять у справі мера Рені Плєхова

Справа стосується отримання 50 тисяч доларів хабаря
ВАКС оголосив у розшук депутатів, які проходять у справі мера Рені Плєхова
Ігор Плєхов
23 Жовтня 2023, 12:36
читать на русском

Вищий антикорупційний суд оголосив в міжнародний розшук депутата Ренійської міської ради Одеської області Івана Пойдолова, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратур обвинувачує у співучасті в наданні 50 тисяч доларів неправомірної вигоди міському голові Рені Ігорю Плєхову.

Таке рішення 16 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє "Слово і діло".

Раніше антикорупційний суд застосував привід до депутата Пойдолова у зв'язку з його неявками в судові засідання. Втім привід не змогли виконати і тому обвинуваченого оголосили в розшук.

"Клопотання прокурора задовольнити. Оголосити в міжнародний розшук обвинуваченого (Івана Пойдолова – ред.). Організацію виконання цієї ухвали доручити детективам Національного антикорупційного бюро України. Контроль за виконанням ухвали покласти на прокурорів САП, які входять до групи прокурорів у цьому кримінальному провадженні", – йдеться в рішенні.

Будьте завжди в курсі: читайте нас уTelegram

Нагадаємо, ВАКС призначив до розгляду по суті цю справу. За версією обвинувачення, депутат Ренійської міськради Іван Пойдолов, який одночасно обіймає посаду голови постійної комісії, що займається, зокрема, земельними питаннями, діючи за попередньою змовою з міським головою Ігорем Плеховим отримав частину неправомірної вигоди в сумі 50 тис. дол. від громадянина за забезпечення передання йому в оренду земельної ділянки комунальної власності площею близько 2,5 га. Загальна сума неправомірної вигоди, про надання якої прохали посадовці, становила 100 тис. дол.

Читайте також

1