Вчені створюють вакцину від коронавірусу в їстівних смужках

Вони завершили первинні дослідження на тваринах
Вчені створюють вакцину від коронавірусу в їстівних смужках
Таблетки/ антибіотики, пігулки (фото:pexels)
30 Червня 2021, 02:05
читать на русском

Канадські вчені з університету Макмастер та біотехнологічної компанії Rapid Dose Therapeutics розпочали розробку вакцини від коронавірусу у їстівних смужках.

Про це повідомляє CBC News.

Зазначається, що вченим вдалося стабілізувати білок з вакцини за температурою 40 градусів за шкалою Цельсія, втім, аби зберегти її ефективність, препарат необхідно охолодити до ще нижчої температури. Їстівні смужки можна буде використовувати також як і препарат від інших захворювань, окрім COVID-19.

60% чи навіть більше країн світу - теплі: Африка, Мексика. Подумайте про всі країни, які не мають логістичних спроможностей Північної Америки. У ці смужки можна помістити вакцину від COVID, лихоманки денге або навіть грипу та відправити їх до країн без належної інфраструктури з найменшими витратами, - сказав голова компанії Rapid Dose Therapeutics Марк Упсдел.

Проте,  вчені лише на початковій стадії розробки. Вони завершили первинні дослідження на тваринах й підтвердили ефективність революційної технології.

Нагадаємо, що 10 квітня у Сполучених Штатах Америки досліджували ефективність вакцини від коронавірусу у вигляді таблеток.

1