У США вчені намагаються створити вакцину від COVID у вигляді таблеток

Препарат буде мати вигляд капсули
У США вчені намагаються створити вакцину від COVID у вигляді таблеток
Вірус, дослідження, вчений (фото: pexels)
10 Квітня 2021, 02:06
читать на русском

У Сполучених Штатах Америки досліджують ефективність вакцини від коронавірусу у вигляді таблеток.

Про це повідомляє CBS.

Зазначається, що експеримент проводять експерти дослідницького інституту Чан Сун-Шионг в Ель-Сегундо в Каліфорнії. Вчені зараз тестують чотири підходи, щоб зрозуміти, чи є вакцини в таблетках ефективними.

Зокрема, деяким учасникам роблять щеплення, іншим добровольцям вводять одну дозу вакцини, а деяким дають дві таблетки. Препарат має вигляд капсули. При цьому таблетки будуть відрізнятися також і за властивістю дії. Зараз всі вакцини створюють антитіла до білка-шипа на поверхні коронавірусу, тоді як препарат націлений на ядро вірусу.

Читайте також

При цьому дослідники вважають, що комбінація підходів - щеплення і таблетка - дозволять забезпечити кращий захист від COVID-19.

Уколом ми сподіваємося розвинути Т-клітини у всьому вашому тілі. І при пероральному застосуванні ми захищаємо слизові оболонки, кишечник і, сподіваємося, ніс і рот, тому що саме так потрапляє вірус (в організмі - ред.). Він не потрапляє через вашу кров, - заявив директор Дослідницького інституту Патрік Сун-Шионг.

У дослідженні беруть участь дорослі у віці до 55 років, які не хворіли на коронавірус.

Нагадаємо, що вчені з Гонконзького університету завершили роботу над спеціальним носовим спреєм, що містить вакцину водночас від звичайного грипу та COVID-19: наступного місяця почнуться його випробування на людях.

1