Вчені визначили, представники яких професій найчастіше стають алкоголіками

Дослідники проаналізували 353 професії і оцінили, чи є зв'язок між пияцтвом і фахом
Вчені визначили, представники яких професій найчастіше стають алкоголіками
алкоголь (Фото: pexels)
27 Лютого 2021, 01:00
читать на русском

Вчені з університету Ліверпуля визначили, представники яких професій найбільш схильні до алкоголізму.

Про це пише видання Naked Science.

У дослідженні взяли участь 100 817 працівників віком 40-69 років. Добровольці заповнили опитувальники і пройшли клінічні вимірювання. Непитущих у вибірку не включили.

Для жінок зловживання алкоголем визначили як 35 умовних "доз" алкоголю (близько трьох з половиною пляшок вина і 17 пінт пива) на тиждень, для чоловіків - понад 50 "доз" (п'ять пляшок вина або 25 пінт пива).

До контрольної групи увійшли учасники, які випивали більше однієї "дози" алкоголю в тиждень, але не доходили до зловживання. До залежних віднесли 17 907 осіб, з них 5154 (28,8%) - жінки.

Читайте також

До групи ризику вчені включили прибиральників і менеджерів (ризик підвищений в 2,81 раза у порівнянні з контрольною групою), будівельників, помічників зі сфери організації відпочинку та спорту, співробітників барів і водіїв вантажівок - в основному тих, хто займається фізичною працею.

Рідше за інших випивають священнослужителі, фізики, геологи і метеорологи, лікарі, медсестри, бібліотекарі, викладачі вишів, архітектори, дизайнери і розробники, а також шкільні секретарі.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля) заявив про проблему, пов'язану із дискримінаційним ставленням до жінок з боку роботодавців. Відповідно чоловіки отримують до 25% більше заробітної плати, їх частіше й охочіше беруть на роботу та просувають по службі.