Вдарив та познущався: у Миколаївській області суд виправдав ґвалтівника неповнолітньої

Суддя не знайшла у його діяннях складу кримінального правопорушення
Вдарив та познущався: у Миколаївській області суд виправдав ґвалтівника неповнолітньої
Дівчина (фото: Pexels)
12 Березня 2021, 05:04
читать на русском

В Миколаївській області суд визнав невинуватим і виправдав хлопця, якого звинувачували у зґвалтуванні 17-річної дівчини. Суддя не знайшла в його діях складу злочину.

Про це повідомила пресслужба Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області.

Підозрюваного звинувачували за ч. 3 ст. 152 Кримінального Кодексу України. Слідство з'ясувало, що 30 липня 2017 року від 05:30 хвилин до 07:30 хлопець перебував на території Очаківського об’єднання санаторно-курортних закладів на вулиці Курортній, 29.

На сайті суду зазначається, що хлопець мав умисел на зґвалтування неповнолітньої Ж., 2000 року народження, і розумів, що дівчина є неповнолітньою.

З метою подолання її опору завдав рукою один удар в обличчя потерпілої, внаслідок чого вона втратила свідомість. Після цього громадянин К., скориставшись безпорадним станом Ж., вступив із нею у статеві відносини природним способом, - повідомили у суді.

Читайте також

Після зґвалтування підозрюваний пішов та залишив дівчину у непритомному стані. Своєю чергою, суддя Людмила Казанлі визнала його невинуватим та виправдала за недоведеністю того, що в діянні обвинуваченого є склад кримінального правопорушення.

У потерпілої був адвокат лише на початку судового розгляду, 2020 року вона його вже не мала. Втім, сторона обвинувачення подала апеляційну скаргу на такий вирок.

Нагадаємо, що Роздільнянський районний суд Одеської області засудив Миколу Тарасова, обвинуваченого у вбивстві 11-річної Дарини Лук'яненко, до 15 років позбавлення волі, хоча прокуратура свого часу запросила довічний термін.

1