Велика Британія уже отримала американську вакцину від коронавірусу

Першими її отримають люди старші 80 років та персонал будинків для літніх
Велика Британія уже отримала американську вакцину від коронавірусу
Вакцина від коронавірусу (фото: pexels)
5 Грудня 2020, 02:04
читать на русском

Велика Британія стала першою країною у світі, яка отримала вакцину від коронавірусу компаній Pfizer та BioNTech, і перші дози вакцини вже почали прибувати.

Про це повідомляє британський телеканал Sky News.

Очікується, що наступного тижня вакцина Pfizer буде розподілена між 50 лікарнями, а першими її отримають люди старші 80 років та персонал будинків для літніх.

Читайте також

Потім вакцину доставлять до центрів масової вакцинації, які розмістили у конференц-залах та спортивних аренах, а після - у лікарняні кабінети та медичні центри, - йдеться в повідомленні.

Після отримання нових доз, можливо, у 2021 році, вакцину отримають і інші групи ризику. Основна частина вакцинації планується у період з січня до квітня 2021 року.

Зазначається, що в країні можуть виникнути затримки з постачанням вакцини у будинки для літніх через труднощі з транспортування та зберіганням вакцини.

Нагадаємо, що Велика Британія першою у світі схвалила вакцину проти коронавірусу компанії Pfizer і BioNTech для широкого використання. Ця вакцина показала ефективність у запобіганні коронавірусу на 95%.

1