Велика Британія виділить Україні до 10 мільйонів фунтів стерлінгів

Гроші направлять на ремонт залізниці, щоб розблокувати експорт зерна
Головне
Велика Британія виділить Україні до 10 мільйонів фунтів стерлінгів
Зерно Фото: https://www.facebook.com/mapfu2021
27 Червня 2022, 12:05
читать на русском

Велика Британія надасть українській залізниці до 10 мільйонів фунтів стерлінгів у матеріалах та обладнанні для ремонту залізничної інфраструктури та допомоги у вивезенні зерна з країни залізницею.

Про це повідомили у британському уряді.

Зазначається, що Велика Британія "перебуває в тісній дискусії з урядом України щодо того, як максимізувати пропускну здатність залізниці та забезпечити рух поїздів і зерна".

Росія не тільки перешкоджає Україні експортувати її зерно, але й з’являється все більше доказів того, що росія краде зерно в Україні, переправляє його контрабандою через кордон, щоб продати та збільшити військову казну путіна. Велика Британія виділить 1,5 мільйона фунтів стерлінгів на розробку процесу тестування, щоб визначити, чи було зерно, яке продається росією на світовому ринку, незаконно взято з України, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це дозволило б світовим урядам боротися з "лихом краденого зерна, стримуючи активність росії та забезпечуючи тим, щоб Україна отримувала так необхідний дохід від будь-якого вирощуваного зерна".

Раніше британський прем'єр-міністр Борис Джонсон в інтерв'ю Reuters заявив, що Велика Британія готова допомогти розмінувати узбережжя України для безпечного експорту зернових культур Чорним море. 

1