Венедіктова відзвітує перед депутатами у Верховній Раді

У парламенті повідомили про свій план роботи на 18 лютого
Важливо
Венедіктова відзвітує перед депутатами у Верховній Раді
Ірина Венедіктова (Фото: УНІАН)
18 Лютого 2021, 09:42
читать на русском

Звіт генеральної прокурорки Ірини Венедіктової заслухають сьогодні народні депутати у Верховній Раді.

Про це повідомляється на сайті українського парламенту.

У ВР повідомили про питання порядку денного, заплановані до розгляду на пленарному засіданні 18 лютого.

Після звіту Венедіктової депутати розглянуть питання про призначення судді Конституційного Суду України.

Планується повторно розглянути Закон України "Про внесення змін до статті 59-1 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" щодо врегулювання конфлікту інтересів у діяльності депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" з пропозиціями президента (№ 3034а).

У цей день Верховна Рада планує розглянути у першому читанні законопроєкти, серед яких:

- "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо справляння податків і зборів, інших обов’язкових платежів, об'єктом оподаткування якими є транспортні засоби", №4643-д;

- "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо тимчасового спрощення митного оформлення транспортних засобів, ввезених на митну територію України", № 4644-д та ін.

Читайте також

Згідно з порядком денним, до розгляду заплановані два законопроєкти, спрямовані на виконання рішень Європейського суду з прав людини.

Також планується включити до порядку денного і розглянути проєкт Закону "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо фінансового забезпечення діяльності Центру мікрохірургії ока", №4649.

Серед законопроєктів, запланованих до розгляду у другому читанні:

- "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту лісів, запобігання пожежам на землях лісового та водного фонду, торфовищах та на землях інших категорій", №3526;

- "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації Конвенції Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства (Ланцаротської Конвенції)", № 3055.

Окрім того, у порядку денному на 18 лютого проєкти постанов про Національний план вакцинації населення України проти COVID-19 і про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування випадків та причин порушення прав дитини під час здійснення децентралізації повноважень з питань охорони дитинства.

Нагадаємо, минулої доби Верховна Рада розглянула понад 50 питань порядку денного.