Верховна Рада до кінця війни не зможе працювати у повному складі: причини

ЦВК не може провести довибори до ВР у двох округах
Важливо
Верховна Рада до кінця війни не зможе працювати у повному складі: причини
Сесійна зала Верховної Ради Фото: УНІАН
11 Липня 2022, 20:52
читать на русском

Верховна Рада України працюватиме до кінця воєнного стану без двох депутатів - Дмитра Лубінця та Вадима Новинського. І на їхнє місце поки не оберуть нових представників народу.

Про це повідомляє Центральна виборча комісія.

ЦВК отримала постанови Верховної Ради про дострокове припинення повноважень нардепів Новинського В. та Лубінця Д. Народні депутати були обрані на позачергових виборах 21 липня 2019 року в ОВО №57 та №60 (Донецька обл.). За виборчим законодавством Комісія мала б призначити проміжні вибори у цих округах, - кажуть у виборчкомі.

У ЦВК зазначають, що відповідно до Закону про правовий режим воєнного стану в Україні заборонено проводити вибори
через активну фазу бойових дій поки що неможливо спрогнозувати стан безпекової ситуації, існування терористичних загроз, оцінити ступінь пошкодження обʼєктів інфраструктури, що використовуються для проведення виборів на цій території, та в цілому гарантувати дотримання законності та правопорядку.

Такі обставини унеможливлюють ухвалення Комісією рішення про призначення проміжних виборів народних депутатів в ОВО №57 та №60 (Донецька обл.). Тож ЦВК постановила розглянути це питання після припинення або скасування воєнного стану, - додали у відомстві.

Нагадаємо, 1 липня народні депутати призначили члена депутатської групи "За майбутнє" Дмитра Лубінця новим омбудсменом. 8 липня Верховна Рада проголосувала за припинення повноважень народного депутата Вадима Новинського.

Читайте також

1