Верховна Рада перетворилась на "піди нажми кнопку": нардепи Івахів і Палиця розповіли, чому вже майже рік не ходять на роботу

Степан Івахів та Ігор Палиця припинили відвідувати голосування у Верховній Раді ще у 2023 році.
Верховна Рада перетворилась на "піди нажми кнопку": нардепи Івахів і Палиця розповіли, чому вже майже рік не ходять на роботу
Ігор Палиця (Фото: Вікіпедія)
30 Квітня 2024, 10:36
читать на русском

Журналісти Bihus.Info з’ясували, що народні депутати від фракції "За майбутнє" Степан Івахів та Ігор Палиця припинили відвідувати голосування у Верховній Раді ще у 2023 році.

Про це розповідає Bihus.Info

Зокрема Івахів відсутність на засіданнях з серпня 2023 року пояснює тим, що засідання Ради перетворились на "піди натисни кнопку". За словами нардепа, він перебуває в Україні і якби його попросили прийти на роботу, він би з’явився.

 "Я людина, яка по житті звикла щось діяти або на щось впливати. А оскільки Верховна Рада перетворилась на "піди нажми кнопку" – воно мені не до душі й не до серця", - каже нардеп.

Колега Івахіва по депутатській групі – Палиця принципово не ходить на засідання ВР через присутність там ОПЗЖ. Він також перебуває в Україні.

"Після початку війни був внесений законопроєкт про заборону членам ОПЗЖ ходити на засідання Верховної Ради. Я сказав, що поки цей закон не пройде хоча б у регламентний комітет і не буде винесений на голосування в зал, я не буду знаходитися під однією стелею з колишніми членами ОПЗЖ", - розповів Палиця.

Раніше ми писали, що нардепи-прогульники, які понад рік фізично не відвідували Верховну Раду та не голосували у сесійній залі, дистанційно беруть участь у засіданнях комітету. Зокрема мова йде про депутатку від фракції «Батьківщини» Анжеліку Лабунську та представника депутатської групи «Довіра» Сергія Шахова, який перебуває в розшуку НАБУ через неявку в суд у справі про декларування завідомо недостовірних відомостей.

Читайте також

1