Верховна Рада усунула термінологічні неузгодженості у кодексах

За це рішення проголосували 276 народних депутатів
Верховна Рада усунула термінологічні неузгодженості у кодексах
Народні депутати у сесійній залі (фото: Парламент UA)
29 Вересня 2020, 14:02
читать на русском

Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів щодо усунення термінологічних неузгодженостей (№3287-1).

Про це повідомляє офіційний вебпортал парламенту України.

За це рішення проголосували 276 народних депутатів із 330, зареєстрованих в сесійній залі.

В пояснювальній записці до ухваленого законопроєкту зазначається, що основною його метою є приведення термінології Митного кодексу і закону "Про режим спільного транзиту та запровадження національної електронної транзитної системи" у відповідність з термінологією закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень", у якому змінами до Кримінального кодексу було запроваджено інститут кримінального проступку.

Читайте також

Крім цього, метою законопроекту є усунення окремих термінологічних неузгодженостей у Виборчому кодексі та законі "Про особливості державного регулювання діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, пов’язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів".

Так, законом, зокрема, передбачається у низці положень Митного кодексу слово "злочин" в усіх відмінках і числах замінити словами "кримінальне правопорушення" у відповідному відмінку і числі.

Також у статті Кодексу щодо гарантування захисту життя, здоров’я і майна посадових осіб митних органів "злочинні посягання" замінюються на "кримінально-протиправні".

У Виборчому кодексі "органи доходів і зборів" замінюються на "податкові органи".

Цей закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, але не раніше дня набрання чинності законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень", крім деяких положень, які набирають чинності з дня, наступного за днем опублікування.

Нагадаємо, що Верховна Рада 17 вересня схвалила закон про розвідку - один з проєктів, необхідних для інтеграції України у НАТО.

1