Верховна Рада врегулює процедуру банкрутства під час карантину

Через карантин затягується провадження у справах про банкрутство
Верховна Рада врегулює процедуру банкрутства під час карантину
Фото: УНІАН
1 Червня 2021, 15:22
читать на русском

Верховна Рада підтримала за основу законопроект щодо врегулювання окремих питань процедур банкрутства на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби COVID-19.

Документ підтримали 314 парламентаріїв, повідомляє пресслужба ВРУ.

Володимир Зеленський ініціював зміни до Кодексу про процедури банкрутства, оскільки через карантин затягується провадження у справах про банкрутство.

Зазначається, що на період карантину, для участі в дистанційних зборах кредиторів, підтвердження особи та повноважень учасника зборів надаються документи, що підтверджують особу і її повноваження, засвідчені із застосуванням ЕЦП.

Якщо учасник не має ЕЦП, то підтвердження особи здійснюється в порядку, визначеному ЗУ "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус".

У документі йдеться, що збори (комітет) кредиторів можна проводити шляхом опитування. Ініціатор опитування посилає усім учасникам зборів запит з проектом рішення щодо запропонованого питання (питань). У такому запиті вказані адреса, на яку учасники опитування повинні направити свою відповідь, і термін для надання відповіді.

Законопроєкт також пропонує відновити можливість відкриття провадження в справах про банкрутство боржників – юридичних осіб за заявою кредиторів із вимогами до боржника, що виникли з 12 березня 2020 року тощо.

Нагадаємо, що уряд запроваджує експериментальний проєкт, який дасть змогу отримувати реєстраційні послуги зі створення ФОП без участі державного реєстратора.

Читайте також

1