Верховна Рада заборонила голосування в умовах конфлікту інтересів

За документ проголосували 267 нардепів
Верховна Рада заборонила голосування в умовах конфлікту інтересів
Верховна Рада, сесійна зала (фото: Парламент UA)
3 Грудня 2020, 11:40
читать на русском

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №3034а, в якому  заборонила голосування депутатів місцевих рад в умовах конфлікту інтересів.

Про це повідомляється у трансляції засідання ВР.

За документ проголосували 267 нардепів.

Закон "Про запобігання корупції" забороняє вчиняти дії в умовах конфлікту інтересів. Водночас стаття 59-1 закону "Про місцеве самоврядування в Україні" дозволяє депутату голосувати на пленарних засіданнях в умовах конфлікту інтересів, просто заявивши про його наявність.

Цей же документ має врегулювати існуючу колізію.

Читайте також

Нагадаємо, що Верховна Рада у другому читанні ухвалила законопроєкт, в якому заборонила продаж електронних сигарет українцям до 18 років.

За відповідне рішення проголосували 309 нардепів.

Закон забороняє продаж електронних сигарет особам, які не досягли 18 років, на рівні з традиційними тютюновими виробами. Перехідний період у застосуванні закону становить 18 місяців.

Підкреслимо, до другого читання в документ внесли ще й заборону на продаж громадянам до 18 років тютюновмісних виробів для електричного нагріву.

У законі визначено, що це вироби з вмістом промислово обробленого тютюну, які не призначені для куріння, нюхання, смоктання чи жування, що використовуються для генерування аерозолю шляхом нагрівання тютюну електричним підігрівачем з електронним управлінням до температури, при якій не відбувається процесу горіння (згоряння) вироби й виділення тютюнового диму.