Вибух газопроводу у Чабанах: газ у Європу постачають у штатному режимі

Ремонт обладнання триває
Вибух газопроводу у Чабанах: газ у Європу постачають у штатному режимі
Газопровід (фото: picabu)
15 Вересня 2020, 10:00
читать на русском

Міністерство енергетики України повідомляє, що після аварії на магістральному газопроводі біля села Чабани Київської області перекрили подачу газу. Але зараз транзит природного газу до Європи забезпечується в штатному режимі.

Про це повідомляє пресслужба міністерства.

Там зазначили, що вночі сталася розгерметизація магістрального газопроводу високого тиску діаметром 1020 мм (Київ-Захід України). Ремонтні роботи тривають.

"Незважаючи на позаштатну ситуацію транзит газу до країн Європи через українську ГТС забезпечено у заявлених для транзиту об’ємах", - уточнили у пресслужбі.

Також аварію прокоментував заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"Сьогодні пізно вночі на Київщині сталася аварія магістрального газопроводу діаметром 1020 міліметрів. По ньому під тиском в 50 атмосфер кожну хвилину прокачувалися тисячі кубометрів газу. Дивом не відбулося загоряння і вибуху газоповітряної суміші. Повідомлення про потужний гул і вібрації надійшли до чергової частини ДСНС Київської області в 00 20 хвилин. Черговий ДСНС правильно оцінив обстановку і негайно зв'язався з аварійно-диспетчерською службою "Укртрансгазу" з вимогою терміново перекрити потік газу і направив на місце підрозділи рятувальників", - написав він на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

За його словами, "Укртрансгаз" повинен негайно зробити висновки з аварії та провести технічне обстеження своїх трубопроводів.

"У першу чергу в місцях примикання до залізниці, автомагістралях, населених пунктів. Перевірити наскільки злагоджено і оперативно спрацювали в цій надзвичайній ситуації диспетчерські та аварійні служби", - додав Геращенко.

Нагадаємо, вночі біля села Чабани сталася розгерметизація магістрального газопроводу. В результаті ніхто не постраждав.