Від 1 серпня Укрпошта припиняє роботу на окупованих росією територіях України

Компанія більше не має можливості гарантувати безпеку своїх співробітників в окупації
Головне
Від 1 серпня Укрпошта припиняє роботу на окупованих росією територіях України
Автомобіль Укрпошти (фото: УНІАН)
1 Серпня 2022, 19:27
читать на русском

Від понеділка, 1 серпня, Укрпошта припиняє роботу на територіях, непідконтрольних Україні.

Про це повідомив гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський у Telegram.

За його словами, компанія більше не має можливості гарантувати безпеку своїх співробітників в окупації через тиск російських військових.

Від сьогодні, перший раз з 24 лютого, Укрпошта працює лише на території, підконтрольній Україні. До вчорашнього дня, попри всі перешкоди та завдяки героїчній роботі наших працівників, зокрема в Запорізькій області, а до цього в Херсоні, ми виплачували сотні тисяч пенсій, приймали та перераховували платежі за комунальні послуги, а також доставляли продукти.

Але робити це далі більше немає можливості. Натомість маємо значну загрозу життю працівників та загрозу пограбування з боку "сбора блатных и шайки нищих" бійців російської армії, підкріпленої "кращими" бійцями так званих лнр/днр. Вони не дають нам доставляти пенсії, бо їм треба зібрати номери паспортів від пенсіонерів для "референдумів" в обмін на пенсії в "дерев’яній валюті" звичним для них шантажем. По-іншому вони не вміють, - заявив Смілянський.

Гендиректор "Укрпошти" подякував всій команді, яка робила все можливе і неможливе, завжди виконувала всі зобов’язання перед працівниками.

Чи є зрадники? Безумовно. Але хочу сказати й тим, хто до кінця чесно виконував свою роботу, і тим, хто перейшов (або думає перейти) на бік зла, словами Термінатора: we’ll be back!

Ми повернемось, я точно це знаю. Як ми повернулись на Київщину, Чернігівщину та Сумщину. І не просто повернемось, а з новими відділеннями, як це сьогодні сталося в Тростянці, який зазнав значних пошкоджень від "осободителей". Тепер нове, красиве відділення відкрите в самому центрі Тростянця. І воно не останнє, - додав він.

Нагадаємо, за час війни "Укрпошта" втратила доступ майже до тисячі своїх локацій, росія зруйнувала понад 400 відділень.

Читайте також

1