Від 1 вересня операції з обміну валют мають обов'язково фіксуватися на камеру

НБУ посилив вимоги до небанківських установ
Від 1 вересня операції з обміну валют мають обов'язково фіксуватися на камеру
Обмін валют / Фото: kurs.if.ua
1 Вересня 2022, 14:06
читать на русском

Від 1 вересня Нацбанк зобов'язав усі небанківські фінансові установи та відділення поштового зв'язку, які здійснюють торгівлю валютними цінностями, встановити відеоспостереження.

Про це повідомляла пресслужба Національного банку України.

Ще з 3 серпня небанківські фінансові установи були зобов'язані торгувати готівковою валютою із обов'язковим веденням відеоспостереження. Проте НБУ дав обмінникам відстрочку для облаштування приміщень за новими правилами до 31 серпня.

Зважаючи на умови воєнного стану та звернення учасників ринку, НБУ продовжив цей строк до кінця серпня, - зазначили в НБУ

На початку серпня Національний банк України посилив вимоги до приміщень небанківських установ. Регулятор установив уніфіковані правила до організації захисту приміщень установ, що працюють на ринку валютних операцій.

Нагадаємо, від 6 серпня 2022 року Національний банк України скасував обмеження, відповідно до якого банки та небанківські установи мали купувати в населення готівкову валюту за курсом не нижчим за офіційний. Нагадаємо, що з 21 липня офіційний курс становить 36,57 гривні за долар США.