Від 11 квітня в Україні очікується невелике похолодання - Укргідрометцентр

Температурні показники залишаться високими для квітня.
Від 11 квітня в Україні очікується невелике похолодання - Укргідрометцентр
Квіти, весна (фото: КМДА)
10 Квітня 2024, 08:37
читать на русском

Як і прогнозували синоптики, початок квітня цього року був дуже теплим. Але цього тижня температура може трохи знизитись.

Синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха розповіла виданню NV коли це станеться.

 "В нічні години найближчими днями буде +6…+12 градусів, а в денні +20…+26. Приємні і комфортні показники, і вони будуть практично по всій території країни", – розповіла вона.

Таке тепло несуть до країни південно-західні повітряні потоки, які зараз панують над Україною. Та посеред тижня — 10−11 квітня — ці потоки перебудуються, вітер з південно-західного стане північно-західним, що приведе до похолодання.

"Втім, зниження температури буде не надто різким і відчутним. В четвер і п’ятницю, 11−12 квітня, у західних та північних областях денна температура буде вже не +20…+26, а +17…+22 в денні години. Загалом, комфортна весняна погода з досить високими показниками збережеться", – пояснила вона.

За її прогнозом, дещо свіжіше протягом тижня буде в Карпатах — там +1…+6 вночі і +12…+17 вдень, але з 10 квітня потеплішає і в гірському регіоні країни — вночі до +10, а вдень повітря прогріватиметься до +14…+20 градусів.

"Дощів практично не буде, адже впродовж тижня погоду в Україні визначатиме поле підвищеного тиску. Антициклональний характер погоди — мало хмар, переважно без опадів по всій території України", — пояснила експертка.

На тлі сухої погоди без опадів настає пожежонебезпечний період. Це стосується багатьох областей, тож на природі краще не розпалювати багаття. І наприкінці цього бездощового тижня ризик поширення вогню лише посилиться.

А ось у вихідні можуть надійти атмосферні фронти з північного заходу, які принесуть опади. Найімовірніше — у суботу у другій половині дня. А у неділю вже практично у більшості областей можуть бути невеликі дощі

За її словами, схожа картина буде і на початку наступного тижня — мовляв, такі атмосферні фронти надходитимуть частіше, тож і дощі будуть, і можливе знову певне зниження температури.

У Києві та області впродовж тижня також буде сухо, тепло і без опадів. Вночі до +10, вдень до +25. А 11 квітня невеликий південно-західний вітер перейде у північно-західний, і тоді відбудеться певне зниження температури — в межах +19…+21 вдень.

А вже  12−13 квітня денна температура повітря у столиці ще трохи знизиться: до +16…+18 градусів.

Нагадаємо, за прогнозом гідрометцентру у травні в Україні переважатимуть більш високі температури, ніж зазвичай характерні для цього місяця.

Читайте також

1