Від липня українці можуть обирати номери під час реєстрації авто

Кабмін встановив вартість вибору номера під час реєстрації або перереєстрації транспортного засобу в розмірі 300 гривень
Від липня українці можуть обирати номери під час реєстрації авто
Видача автономерів Фото: Головний сервісний центр МВС
3 Липня 2023, 17:52
читать на русском

Кабінет міністрів ухвалив зміни до правил присвоєння автомобільних номерів, що дозволяють власникам автомобілів обирати номери під час реєстрації.

Про це інформує пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Тепер під час державної реєстрації автомобіля, за бажанням власника, буде надано право обрати номерний знак або його буквено-цифрову комбінацію.

Також буде запроваджена можливість бронювання номерних знаків або їх буквено-цифрової комбінації за 9 гривень на добу.

Крім того, Кабмін встановив вартість вибору номера під час реєстрації або перереєстрації транспортного засобу в розмірі 300 гривень (окрім платних номерних знаків).

У МВС вважають, що таке рішення "забезпечить додаткову гнучкість та варіативність у процесах надання заявникам адміністративних послуг, пов'язаних з державною реєстрацією транспортних засобів".

Нагадаємо, заміна водійських прав у Дії доступна як для водіїв-новачків, у яких закінчився дворічний термін дії першого посвідчення, так і для тих, хто загубив чи пошкодив документ. Змінив прізвище або просто хоче викинути пластик та користуватися цифровим документом, який завжди під рукою.

Читайте також

1