Від снігу до плюс 23: синоптики розповіли про примхи погоди цього тижня

Найхолодніше буде на півночі та заході України
Від снігу до плюс 23: синоптики розповіли про примхи погоди цього тижня
Осінь, погода Фото: Pexels
17 Жовтня 2023, 20:27
читать на русском

В Україні цього тижня погодні умови будуть контрастними. Очікуються дощі різної інтенсивності та періоди без опадів, коливання атмосферного тиску та температури повітря від +1°С до +23°С.

Про це у своєму огляді пише кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич.

У середу, 18 жовтня, очікується хмарна погода з проясненнями. Вночі без опадів, вранці та вдень у північних та місцями центральних областях пройдуть невеликі дощі. Температура повітря вночі +2...+7°С, удень +9...+14°С, у південній частині місцями до +17°С.

У четвер, 19 жовтня, вночі пройдуть дощі. У північних та східних областях без істотних опадів. Вночі та вранці місцями туман. Температура повітря вночі +2...+7°С, вдень +9...+14°С. У південних областях та в Криму вночі +7…+12 °С, вдень +14…+19 °С.

У п'ятницю, 20 жовтня, на всій території України очікується нестійка та дощова погода. Не виключені опади, на Поліссі з мокрим снігом. Температура повітря вночі коливатиметься від +3°С до +15°С у південній половині. Вдень у північних та західних областях +3...+8°С, у південних, центральних та східних регіонах +12...+23°С.

У суботу, 21 жовтня, дощова та холодна погода збережеться у північних, західних та східних областях. У центральних та південних областях переважно без опадів та досить тепло. Температура повітря вночі від +2...+7°С у північних та західних областях до +11...+16°С на півдні. Вдень максимальні значення температури досягнуть +5…+12°С, у південній половині та Криму +22…+27°С.

У неділю, 22 жовтня, у північних областях країни очікується невеликий, подекуди помірний дощ. Температура повітря вночі +3...+8°С, вдень +7...+12°С, у південних та західних областях +13...+18°С.

Нагадаємо, в Україні новий робочий тиждень розпочинається похолоданням та дощами, подекуди навіть пройде мокрий сніг.

1