Відчутне похолодання обіцяють синоптики українцям

На Сході та Півдні очікуються дощі з грозами
Відчутне похолодання обіцяють синоптики українцям
Осінь Фото: Pexels
3 Вересня 2022, 19:11
читать на русском

На територію нашої країни продовжить надходити холодне повітря зі Скандинавії та Півночі Європи. Середньодобова температура повітря очікується нижче за норму на 4-6 градусів.

Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич.

За його словами, розвиток фронтальної хвилі над Балканами та її зміщення у північно-східному напрямку призведе до ущільнення хмарності та випадання опадів у більшості регіонів України.

У неділю, 4 вересня, в західних областях без опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі 4-9 градусів, подекуди до +2. Удень 18-23 градуси.

На півночі України без опадів, лише на півдні Сумської обл. вночі пройде невеликий дощ. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі від 3 до 8 градусів, вдень 17-22.

У центральній частині вночі місцями пройде дощ, вдень сухо. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі 8-13, вдень 17-22 градуси.

На півдні України вночі місцями пройде дощ, вдень без опадів. Вітер північно-східний, 9-14 м/с. Температура повітря вночі 11-16, вдень до 23 градусів.

У східних областях вночі та в першій половині дня очікується дощ, місцями сильний. Вдень без опадів. Вітер північно-східний, 9-14 м/с. Температура повітря вночі 6-11 градусів, вдень до 21.

Нагадаємо, що над територією України впродовж осені переважатиме область високого тиску, особливо у західних, північних, центральних та південних областях.

1