Відкриття зимових Олімпійських ігор у Пекіні (пряма трансляція)

У Китаї стартує ХХIV зимова Олімпіада
Головне
Відкриття зимових Олімпійських ігор у Пекіні (пряма трансляція)
Зимова Олімпіада в Пекіні (Фото: novyny.live)
4 Лютого 2022, 13:06
читать на русском

У Пекіні розпочинається урочиста церемонія відкриття ХХIV  зимових Олімпійських ігор. Захід відбувається на Національному стадіоні Пекіна, також відомому як "Пташине гніздо". Саме він був головною ареною літніх Олімпійських ігор-2008.

Про це пише Парламент.ua.

Режисером церемонії відкриття є 71-річний Чжан Їмоу, володар "Золотого лева" Венеційського кінофестивалю та "Золотого ведмедя" Берлінале. Він підготував шоу орієнтовно на 100 хвилин і залучив близько 3 тисяч артистів.

Саме Їмоу готував церемонію відкриття літньої Олімпіади в Пекіні у 2008 році. Оскільки тоді не було коронавірусних обмежень, то масштаб свята був більшим. Скорочений варіант шоу завершать ефектні феєрверки.

Традиційна хода команд із державними прапорами та запалення олімпійського вогню заплановані під кінець церемонії. Україна на Олімпіаді-2022 буде змагатися в 12-ти дисциплінах. Представлять державу 45 спортсменів.

На відміну від літньої Олімпіади в 2021 році в Токіо, де змагання проходили за порожніх трибун, Китай дозволить обмеженій кількості вболівальників підтримувати спортсменів. Це будуть лише китайські глядачі: через пандемію коронавірусу та спалах штаму Омікрон іноземних уболівальників на Ігри не пустять.

Ключові цифри зимових Олімпійських ігор 2022 року

  • 3 900 000 000 доларів витратив Китай на підготовку до Олімпіади
  • 2900 спортсменів з усієї планети змагатимуться в Пекіні
  • 95 країн візьмуть участь в зимових Іграх-2022
  • 6 годин становить різниця в часі між Україною і Китаєм (UTC+8)
  • 3 китайські міста приймуть змагання (Пекін, Яньцин, Чжянцзякоу)

Нагадаємо, повний розклад змагань Зимової олімпіади можна переглянути за посиланням тут.

Читайте також