Відмова двигуна та помилки пілотів: комісія визначає причини авіакатастрофи Ан-26

Інформація з "чорних скриньок" допомогла встановити, що сталося у день аварії
Головне
Відмова двигуна та помилки пілотів: комісія визначає причини авіакатастрофи Ан-26
Катастрофа Ан-26
7 Жовтня 2020, 15:22
читать на русском

Віце-прем’єр-міністр, голова державної комісії зі з`ясування причин катастрофи військового літака Ан-26 у Харківській області Олег Уруський заявив, що у повітряного судна відмовив у роботі один з блоків системи управління двигуна та були грубі порушення у виконанні та організації польотів.

Читайте також

Про це він повідомив після того, як заслухав доповідь голів трьох підкомісій з розслідування авіакатастрофи – авіаційної, льотної та технічної у військовій частині А4104.

Він зазначив, що після дешифрування бортових самописців повністю відновили трагічний шостий політ літака Ан-26Ш та дізналися зміст перемовин, як між членами екіпажу, так і з керівництвом польотів.

Встановлена технічна причина нештатної роботи лівого двигуна та спрацювання датчика падіння тиску по "ИКМ" (вимірювач крутного моменту). Це сталося внаслідок відмови у роботі одного з блоків системи управління двигуна, - написав він на своїй сторінці у соцмережі у Facebook.

Також розслідування засвідчило наявність грубих порушень, як у виконанні польотних завдань, так і в організації польотів загалом, - додав Уруський.

Зараз урядова комісія з розслідування причин катастрофи літака Ан-26Ш продовжує свою роботу.

Читайте також

Нагадаємо, 25 вересня військовий літак з групою курсантів на борту впав на трасі Харків-Чугуїв за 2 км від аеродрому. На борту було 27 людей (20 курсантів та 7 офіцерів). Один з двох курсантів, які вижили під час авіакатастрофи, помер у лікарні.

Міністерство оборони України виплатить по 1,57 мільйона гривень як одноразову допомогу членам родин загиблих військовослужбовців у катастрофі АН-26 на Харківщині.

Пізніше Уруський заявив, що "чорні скриньки" з літака Ан-26 знайдені. Вони у задовільному стані і їх почали розшифровувати.

Все що відомо про авіакатастрофу читайте в нашому матеріалі.