Відомо, коли може з'явитися військова місія ЄС в Україні

Планують залучити 30 постійних радників від ЄС
Важливо
Відомо, коли може з'явитися військова місія ЄС в Україні
Андрій Таран (фото: УНІАН)
12 Жовтня 2021, 19:56
читать на русском

Військова місія ЄС в Україні може з'явитися до кінця цього року.

Про це повідомив міністр оборони України Андрій Таран.

Робимо усе необхідне, щоб вже до кінця поточного року військова дорадчо-тренувальна місія з площини напрацювання юридичної бази перейшла у стан практичної реалізації на користь як Україні, так і ЄС, - сказав Андрій Таран.

Він зазначив, що планують залучити 30 постійних радників від ЄС. Завдяки їхній участі, у Збройних Силах України створять багаторівневу систему військової освіти, введуть якісне дистанційне навчання. Зміни повинні зазнати адміністративні та управлінські процеси, а також організаційно-штатні структури військових навчальних закладів.

Реалізація такого проєкту дозволить залучити кращі практики і допомогу у процесі реформування системи військової освіти Збройних Сил України, що притаманні державам-членам Європейського Союзу. У нашому порядку денному дуже чіткі ініціативи, і ті сигнали, які ми подаємо колегам з ЄС, досить позитивно сприймаються. І кроки, які Міноборони робить в ході оборонної реформи, є інструментом зближення з ЄС, - додав Таран.

Нагадаємо, що наприкінці липня керівники МЗС і Міноборони України направили голові європейської дипломатії Жозепу Боррелю секретне звернення з проханням про її створення. Також ЄС розглядає низку інших способів посилення військового потенціалу Збройних сил України.